OK MLADOST 2000

OK Mladost 2000, kao što mu ime govori, osnovan je 2000. godine . Osnovao ga je bivši odbojkaš Zdravko Bužonja, hrvatski branitelj koji je doselio nakon rata u Knin i prvi put doveo odbojkaški sport u grad. Istovremeno je bio i trener i tajnik.
Nakon njegove smrti, 2015. uprava konsolidira klub i nakon nekoliko godina pronalazi trenera koji primjenjuje suvremene metode treninga i rezultati kluba počinju bivati sve bolji.
Trenutno klub broji oko 100-ak djece u svim kategorijama, od predškolske do seniorske dobi.
Prva ekipa Mladosti 2000 igra 2. HOL – jug, a druga (razvojna) ekipa igra međužupanijsku 3. ligu – jug. Mlađe kadetkinje igraju također međužupanijsku ligu, dok sve cure koje nauče osnove odbojke se uključuju u županijska natjecanja s ciljem promicanja sporta.
Zahvaljujuću rezultatima kluba, već nekoliko godina je ekipa OK Mladost 2000 redovito proglašavana kao najbolja ženska ekipa u gradu.

ŽOK ŠIBENIK

U ožujku 1988. god. osnovana ženska ekipa pri muškom klubu pod imenom Odbojkaški klub Šibenik. 1991. klubovi se razdvajaju na ženski i muški, Ženski zadržava svoj naziv Odbojkaški klub Šibenik, a muški mijenjaju svoje ime.
Od 1988. god. do sezone 2001./02. klub se natječe u 2. Hrvatskoj ligi – grupa Jug da bi u sezoni 2002./03. klub izborio nastup u 1. Ženskoj odbojkaškoj ligi Hrvatske.
U sezoni 2009./10. Napustili smo elitnu ligu i dvije sezone igrali 1. B jedinstvenu ligu.
U sezoni 2011./12. Ponovo se vraćamo u viši rang natjecanja gdje smo odigrali samo jednu sezonu.
Godine 2011. Klub svom nazivu dodaje Ženski klub, tako da od tada nosimo naziv
Ženski odbojkaški klub Šibenik sve do danas.
Ukratko o rezultatima:

 1. klub osvaja 3. mjesto u Kupu RH
  U sezoni 2005./06. osvajamo 3. mjesto u prvenstvu RH prva odbojkaška liga i 2. mjesto u Kupu RH
  U sezoni 2006./07. Se natječe u Srednje evropskoj ligi (MEVZA) gdje na kraju zauzimamo 5. mjesto od 8 ekipa.
  Također u 2007. godini klub nastupa i u Kupu CEV-a kao i u Chellenge kupu .
  Od 2015. god. klub se zbog poteškoća oko financija i nedostatka kvalitetnijih igračica okreće radu sa mlađim dobnim uzrastima i nastupa u ligama koje su dostupne ovisno o rezultatima koje postiže.

OK ŠIBENIK 91:

Klub je svoje konture počeo dobivati već 1991. godine kada je profesor Paskval Skelin počeo individualno raditi s djecom pripremajući ih za odbojku. 1994. predan je statut i sva ostala dokumentacija i klub je osnovan. U početku se zvao MOK Šibenik, a poslije (2015. godine) iz razloga što se počelo raditi i sa ženskom populacijom mijenja ime u OK Šibenik `91. Druga liga se igrala 1992. godine pod vodstvom prof. Skelina u tadašnjem klubu OK Šibenik. 1999. godine momci su izborili pravo nastupa u prvoj ligi u kojoj se natječu i danas. Najveći uspjesi: Najveći uspjesi kluba su dva puta osvojeno šesto mjesto u doigravanju PH i to što je preko 20 igrača iz MOK Šibenika (danas OK Šibenik ’91) igralo za kadetsku i juniorsku reprezentaciju te za HAOK Mladost, koja je tada bila prvak države.

OK VODICE

Odbojkaški klub Vodice osnovan je 2007. godine i broji 70- ak članova, od toga najviše u najmlađim kategorijama.  Djecu treniraju dva licencirana trenera. Klub se trenutno natječe u svim dobnim kategorijama, a sa svojim seniorkama koje zapravo većinom čine srednjoškolke natječu se u 1b. hrvatskoj odbojkaškoj ligi – Jug. 2021godine debitirali su u 2. HOL., te bez i jednog poraza kao debitant osvojili prvo mjesto ljestvice. Tada su nam i ambicije porasle i sad dajemo sve od sebe da ostvarimo slijedeći cilj, a to je što bolji plasman u 1.b. ligi.

 • Također, s kadetkinjama nastupamo u III. Ligi, to su cure većinom do 16 godina jer im želimo osigurati kontinuitet velikog broja utakmica i time im omogućiti maksimalni igrački napredak i tu smo u samom vrhu ljestvice.
  Nadalje, s mlađim kadetkinjama, cure do 15 godina nastupamo u Regionalnoj mlađekadetskoj ligi gdje često dijelimo prvo mjesto.
  Uz regionalna natjecanja cure sudjeluju i u svim županijskim ligama.
  Odbojkaški klub Vodice često sudjeluje i na turnirima van granica Hrvatske gdje također ostvaruje odlične rezultate, najviše u Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.
  OK Vodice sudjeluje i u organizaciji ljetne lige odbojke na pijesku. Naime, prije par godina Grad Vodice su prilikom uređenja plaže Vruje izgradili i igralište za odbojku na pijesku te smo mogli koristiti to igralište i za dodatne treninge i natjecanja
  Treninge imamo u dvorani OŠ Vodice u 3 termina za djecu početnike i 3 termina za naprednije.
  Radujemo se novim sportskim uspjesima.